top of page

Το Εργαλείο της Αγκαλιάς, Δημιουργικός Οραματισμός


Καλήν ημέρα!!!! 🌞 Ακολουθεί το Εργαλείο Της Αγκαλιάς Μέσα στο Χρόνο !!! 🤗💗🤗

Το παρακάτω, που λέτε, το χρησιμοποίησα πρώτη φορά κάπου στην εφηβεία μου και με βοήθησε έκτοτε σε πάμπολλες στιγμές!!! Ιδέα δεν έχω πώς το εμπνεύστηκα αυτό το εργαλείο, αλλά πάντα δούλευε και ακόμα δουλεύει αν το χρειαστώ και αποφασίσω να ‘εργαστώ’ με αυτό… Μπορεί να σου ταιριάξει κι εσένα, γιατί στο τώρα σου κουβαλάς όλες τις μνήμες του παρελθόντος σου και όλους τους πιθανούς δρόμους του μέλλοντός σου. 🤗

Αν λοιπόν περνάς μια περίοδο ή ακόμα και στιγμή δύσκολη και απαιτητική, αν νιώθεις ότι σε ταλανίζει κάτι μεγαλύτερο από εσένα και χρειάζεσαι άμεσα μια ανάσα, αν νιώθεις αποσπασμένος, φορτισμένος, θυμωμένος ή πονά η καρδιά δοκίμασε:

Πάρε μια βαθιά αναπνοή. Εισπνοή και εκπνοή από τη μύτη. Να γεμίσει η κοιλιά, να ξεσφίξει λίγο το σώμα. Κι άλλη μία. Και τώρα άλλη μία. Μέτρα κι αν θες 4 χτύπους εισπνοή, 4 χτύπους άπνοια, 8 χτύπους εκπνοή. Μην πιεστείς αν δεν σου βγαίνουν τα νούμερα. Η ουσία είναι να γεμίσεις οξυγόνο, γιατί σε στρεσογόνες περιόδους, ξεχνάμε να αναπνέουμε….

Κλείσε τα μάτια και οραματίσου τον «μελλοντικό εαυτό σου».

Αυτόν που έχει θεραπευτεί, αυτόν που έχει βρει τις λύσεις και έχει ξεπεράσει το οποιοδήποτε πρόβλημα κουβαλάς τώρα, αυτόν που θεραπευμένος και γεμάτος γνώση και σοφία από την παρούσα εμπειρία, είναι ενδυναμωμένος και απελευθερωμένος από τα μπαγκάζια του πόνου.

Φαντάσου τον να έρχεται κοντά σου και σου προσφέρει μια μεγάλη υποστηρικτική αγκαλιά που γεμίζει όλο σου το σώμα με τις ιδιότητες της Αγάπης, της Κατανόησης, της Αποδοχής, να σε γεμίζει με όποια ιδιότητα ΕΣΥ νιώθεις ότι έχεις ανάγκη.

Ο «μελλοντικός εαυτός σου» σε αγκαλιάζει και περνά μέσα σου τη σκέψη ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, όλα έχουν γιάνει, όλα έχουν φτιάξει. Σε αγκαλιάζει και σου λέει ότι τα έχετε καταφέρει!!!

Μείνε σε αυτήν την κατάσταση ζεστασιάς για λίγο, και αφέσου στην αίσθηση…. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να λάβει πληροφορίες και καθοδήγηση, συμπόνια και τρυφερότητα .... 💕

Με τον ίδιο τρόπο αν στο σήμερα εξακολουθείς να έχεις μια πραγματικά οδυνηρή μνήμη που σε καθηλώνει, πήγαινε στο μικρό αγόρι ή κορίτσι που περνά την εμπειρία που κουβαλάς ακόμα και αγκάλιασέ το.

Γέμισε τον παιδικό σου εαυτό με αγάπη και υποστήριξη.

Άφησέ τον να μάθει ότι τα καταφέρατε !!!!!!

Καλημέρες όμορφες!!!


62 views
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page